Elke donderdag vindt er aan de Hereweg 9 te Groningen het Spiritueel Café plaats. Je kunt vanaf 19.30 uur binnen lopen. Om 20 uur begint het (let op: de deurbel gaat uit vanwege de meditaties!) en meestal hebben we het Spiritueel Café rond 22 uur beëindigd. Neem je matje en dekentje mee om comfortabel te kunnen liggen. De entree is € 5,- (Lichtmakerleden: lichtmakerstarief).

7 April LIONS HEART MEDITATIE

o.l.v. Vasu

Het doel van deze meditatie is om de leeuw in jezelf te ontdekken en die ook naar buiten te brengen. De leeuw is de koning van het dierenrijk en wordt gezien als een dier dat zonder vrees, fier rechtop en onbekommerd door het leven gaat. Hij staat voor wat hij is, toont zijn emoties en loopt lichtvoetig rond. Hij uit zijn liefde vrijelijk want hij heeft een leeuwenhart. Spiritueel gezien is de leeuw het symbool van het ontwaken van iemands innerlijke kracht. Er wordt uitgegaan van 3 stadia in het bewustzijnsproces van mensen.

Het 1ste stadium is dat van de kameel. Je doet wat anderen tegen je zeggen, je overlaadt jezelf met problemen en je neemt vaak ook nog eens de problemen van een ander erbij.

Dan kan door bewustwording het 2de stadium aanbreken; het opgewekt worden tot de eigen innerlijke kracht, de fase van de leeuw.

En uit het 2de stadium vloeit dan automatisch het 3de voort, dat van het kind. In deze 3de fase krijg je weer de onschuld van een kind. Je dartelt door het leven en neemt dit zoals het komt. Je leeft onbekommerd en vrij, tegelijkertijd ben je wel bewust.
De Lions Heart meditatie bevat 8 fasen waarin je eerst naar je totale leeuwenkracht wordt geleid en vervolgens in de stilte van je eigen wezen terecht komt. De eerste 4 fasen doe je in tweetallen.

14 April Filosofeer en Mediteer op Bewustzijn

o.l.v. Esther & Sarin

We starten met een nieuwe serie “Filosofeer en Mediteer” om gezamenlijk (intuïtief) antwoorden te verkrijgen op een bepaald thema. Graag horen we tijdens deze avond welke thema’s of vragen er bij je spelen om een volgende keer er op te kunnen filosoferen en te mediteren.

Sarin en Esther verwelkomen je bij “Filosofeer en Mediteer” met een kort verhaal over Bewustzijn. Als we ons met elkaar als groep verbinden zal de diepste vraag van de groep waargenomen worden. Daarna filosoferen we op de vraag die blijkbaar in ons allen leeft. Tot slot zullen we een meditatie op dit thema geven.

21 April Een lach en een traan

o.l.v. Vasu, Sarin, Nynke en Esther (alleen op basis van reservering, VOL = VOL)

Tijdens deze speciale editie van het Spiritueel Café zal Esther haar verjaardag vieren met een lach en een traan. Sarin en Nynke willen graag op haar uitnodiging hun grappen en grollen eens in een cabaret-voorstelling gieten. Spiritualiteit zoals je dat altijd hebt gekend, zal na deze voorstelling niet meer hetzelfde zijn. Deze dames brengen een dikke vette knipoog naar de zweverigheid, het onbegrip en de serieusheid over spiritualiteit. Dan om één van Esthers favoriete bezigheden kracht bij te zetten zal Vasu een samenzang inzetten waarna we haar verjaardag bij het Spiritueel Café zullen gaan afsluiten.

Lijkt het je leuk en gezellig om tijdens deze speciale gelegenheid onder het genot van een hapje en drankje Esthers verjaardag mee te vieren (bijdrage € 2,50 voor de Lichtmakers), dan wordt jou gevraagd zo snel mogelijk je op te geven bij e.s.hoffmann@gmail.com. Vanwege de beperkte ruimte is er slechts plek voor maximaal 30 gasten en hanteren we een gastenlijst.

Bijdrage: € 2,50
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur tot 22.00 uur.
Kado? De Coöperatie De Lichtmakers is voor Esther een grote steun. Steun de Lichtmakers en je geeft indirect je kado aan haar.

28 April Het geheim van de Schepping

o.l.v. Nynke

Het geheim van de schepping. En de reis door de dimensies.
Deze avond een lezing en interactieve avond over de verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit. De relatie tussen energie en bewustzijn. De relatie tussen licht en geluid.Wat zijn de  achtergronden van het bouwen van een hologram/werkelijkheid. Keylontic science, Quantum touch, Remote viewing, Touch of Matrix, enz. Hoe en waarom werkt het eigenlijk? Deze vragen gaan we vanavond beantwoorden en ervaren in een gezellig Spiritueel Café.