Mijn verhaal

Van kleins af aan heb ik geleerd om mij aan te passen en om aan het verwachtingspatroon van anderen te voldoen. Veroordeling en “bestraffing” lagen op de loer als ik als klein meisje mijn eigen weg ging. Om liefde en aandacht te krijgen, was het niet meer dan logisch dan te gehoorzamen en te doen wat er van mij verwacht werd. Het hoofd heeft daardoor een excellente training gekregen in het analyseren, inzichtelijk denken en anticiperen gekregen. Bovenop het onderwijs dat we in de hedendaagse maatschappij al hebben!

Dit had uiteraard gevolgen voor mijn emotionele groei. Gevoelens werden niet erkend maar onderdrukt. Ze mochten er niet zijn, want dat waren maar ‘lastige dingen’. Ik kreeg zodoende geen ruimte om mijn eigenheid te ontdekken en te ontwikkelen en moest vooral emotionele situaties onder controle houden door het te ontkennen of me groot te houden. Ik werd kampioen in groot houden en groeide zo op tot een superieur mens. De perfecte mens.

Maar dit had wel gevolgen voor mijn sociale relaties. Want als ik zo perfect was, waarom voelde ik me dan anders dan de anderen? En dan niet omdat ik perfect was, maar juist inferieur. Kleiner. Minder. Niet verbonden. Wat was er met mij aan de hand? En ik herinner mij dat ik deze gedachten al op 8 jarige leeftijd had, terwijl de aanloop naar het ‘anders voelen’ al op 5-jarige leeftijd begon!

Er is iets groters aanwezig

Van kleins af aan voelde ik door de scheiding van hoofd en hart gelukkig ook de aanwezigheid van iets groters. In mijn opvoeding was Zijn naam GOD. Die aanwezigheid liet mij op vele manieren blijken dat er méér was in het leven dan zoals ik dat in mijn wereldje ervaarde. Ik voelde mij gesteund in het weten dat het leven dat ik leefde, niet het echte ware leven was. Hij liet mij via allerlei signalen weten dat er méér was: ik had regelmatig voorzienende gevoelens (van te voren weten), déjà-vu’s (tijdens nachtelijke dromen al gezien, maar later in het dagelijks leven ervaren) of een innerlijk weten (dat iets zo is). Maar het grootste geschenk dat ik telkens van Hem kreeg, was het ervaren dat mijn diepste verlangens heel snel waarheid konden worden. Zijn manifestatiekracht was ongekend. Een eye-opener daarover was een compliment dat mijn vader mij ooit gaf: “jij krijgt alles voor elkaar”, want eigenlijk was dat wel waar.

De gevolgen van de nadruk op de ratio

En toch, iedereen aan wie ik vertelde wat mij overkwam, verklaarde mij voor gek. Ook nog niet zo lang geleden toen ik me heel kwetsbaar, open opstelde en vrijuit (een deel van) mijn zielemissie vertelde, werd ik veroordeeld en voor gek verklaard. Het gevolg was dat ik mijn verbinding met mijn diepere delen afsloot. Het directe leven van de wereld zoals wij die kennen, mannelijk en rationeel, werd mijn wereld. Ik ging studeren en later zoals de meesten van ons, werken. Maar omdat het hoofd overuren draaide, raakte ik emotioneel vast.

Ik kreeg last van energieën, verloor mijn levenslust, werd oververmoeid en kwam nauwelijks meer van de bank af. Tenzij ik naar mijn werk moest, dan sleepte ik mezelf ervan af. Ik werkte steeds minder en kwam steeds minder buiten. In die periode koos ik ervoor om ingewijd te worden, maar die inwijdingen stelden me nog meer open. Ik geraakte in een trance-achtige staat van zijn, kon multidimensionaal waarnemen en voelde me zo’n beetje psychotisch worden. Ik redde het voor 5 jaar lang, maar langzaamaan kwam ik relationeel, sociaal-emotioneel, op het gebied van gezondheid en in mijn werk, vast te zitten. Toen kwam het moment dat ik echt alles op moest geven.

Ik gaf het op.

Ik gaf op met strijden.

Ik gaf me over.

En dat was het moment waarop mijn herstel kon beginnen.

Mijn heling

In de periode die erop volgde, vond er een lastig proces van heling, keuzes maken, zelfliefde en trouw zijn aan mezelf plaats. Ik moest dealen met lastige negatieve energieën, kiezen voor het goede van het leven (angst v.v. liefde), kiezen voor zelfliefde door innerlijk kindwerk en door de angsten en twijfels heen gaan om controle los te laten en te vertrouwen op mijn innerlijke. Daardoor kregen gevoelens een betere plek en leerde ik te ‘readen’ (een ‘reading’ van) wat er nodig was om mezelf weer in balans te brengen. Zo ben ik bekend geraakt met o.a. spirituele therapie, energy clearing, innerlijk kindwerk, opstellingenwerk en traumahealing.

Kortom, tijdens het helen maakte ik me los van alles wat me belemmerde om mijn originele blauwdruk te kunnen uitdrukken en te (be)leven. Deze weg is gestoeld op het ervaren van onvoorwaardelijke liefde en vrijheid.

Mijn missie

Dat is wat ik mensen wil laten ervaren. Dat het herstel van je originele blauwdruk het loslaten van belemmerende overtuigingen en onverwerkte emoties is; het liefhebben van het kind in je zelf dat gestopt is met groeien toen je je verlangens niet meer vervuld kon krijgen, en vertrouwen te ervaren dat je kwetsbaar, open en vol liefde en licht kunt zijn in relatie tot jezelf, de ander en de wereld. En dat uiteraard de mogelijkheid erin besloten ligt om je veilig te voelen, je grenzen te bewaken en consequenties eraan te verbinden.

De start van mijn professionele ontwikkeling

Tijdens mijn ziekteherstel heb ik me regelmatig afgevraagd: ‘wat wil ik nu?’ Wat maakt mij nu een beetje meer gelukkig? Het antwoord kwam vaak als een ingeving: lekker liggen om de energieën te laten doorstromen of om te gaan ‘dromen’ of een ‘zeurend gevoel’ aandacht geven.

Ik vroeg me natuurlijk af of ik ook bij anderen energetisch het antwoord kon vinden en vertalen. Het bleek dat ik dat kon. Mijn psychologische en hooggevoelige aard komen nu goed van pas. Daarnaast heb ik door de Shamballa MDH 13D Master Teacher training de mogelijkheid gekregen om energetisch ‘settings’ te veranderen of mensen te begeleiden om deze ‘settings’ zelf te veranderen.

Mijn aanbod

Mijn kwaliteiten

Vanuit onvoorwaardelijke liefde en vrijheid breng ik je dichter bij je essentie. Ik kan je helpen je ‘gevoeligheid’ te onderscheiden van je gevoelens en je denken steeds minder van prominente aard aanwezig te laten zijn in de beleving van je gevoelens.

Door mijn pure afstemming op je hulpvraag kan ik je energieveld ‘lezen’: wat er gaande is, wat je op dat moment nodig hebt en wat er nodig is. In samenspraak zullen we verandering in gang zetten. Ik ga direct naar de kern van je probleem. Dat betekent dat de veranderingen op een diep niveau plaats zullen gaan vinden. Wanneer je ten volle bereid bent om de wortel van je probleem aan te pakken, dan zijn de behandelsessies transformerend van aard. Na een behandeling zullen er verschuivingen in je systeem plaats hebben gevonden door inzichten, antwoorden, oplossingen en processen tot heling. De behandelsessies zijn daarom altijd effectief en resultaatgericht.

Van hoofd naar hart

Wil jij ook meer leven vanuit je essentie?

  • Ben jij gevoelig?
  • Wil je meer vanuit je essentie leven?
  • Ben je klaar om de kern van je probleem aan te pakken?

Maak dan nu een afspraak door te bellen met 06-40708009. Of vul het onderstaande contactformulier in en dan bel of mail ik je z.s.m. terug:

* Naam:
* E-mail:
* Woonplaats:
* Telefoonnummer:
* Uw onderwerp:
Vraag:
captcha
 

Ik ben aangesloten bij het Verbond Van Energetische Therapeuten (de VVET). Mijn behandelingen kunnen door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering vergoed worden. Raadpleeg je zorgverzekeraar of polis of kijk op zorgwijzer.nl .

vvet_logo_no_background

 

 

 

 

Dankbare cliënten

“De consulten, die ik bij Esther heb gehad, ervaar ik als heel positief en effectief. Bij aanvang van het consult formuleer je eerst duidelijk je doelstelling waardoor je ook gericht te werk kunt gaan. Enerzijds helpt Esther je op een heel deskundige en integere manier je inzichten te verschaffen in je proces.
Anderzijds heeft ze het vermogen om door een erg bijzondere energetische behandeling naar de kern te gaan en van daaruit dit op te lossen. Deze combinatie van werkwijze maakt het zeer efficiënt. Aan Esther’s warme persoonlijkheid merk je dat ze haar begeleiding vanuit haar hart doet. Ik heb absoluut veel aan haar consulten gehad en het heeft me zeker weer een stap vooruit gebracht!” – Marga

“Eind 2017 stond ik al enige tijd onder spanning en was ik toe aan een energetische oppepper. Al surfend op het internet kwam ik terecht op de site van Sophia’s Light. Het sprak me gevoelsmatig enorm aan wat dit centrum te bieden heeft, vandaar dat ik een afspraak heb gepland. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in nog een aantal afspraken waardoor ik met hulp van Esther Hoffmann in vrij kort tijdsbestek e.e.a. heb kunnen loslaten. Ook is er ruimte gekomen voor iets nieuws in mezelf wat ik nu nog steeds ervaar. Ik kan op de één of andere manier beter voor mezelf kiezen, verspil minder energie en weet beter het (voor mij) ware van het onware te onderscheiden. De sessies met Esther waren erg fijn. Ze is krachtig en liefdevol, heeft een duidelijk verbinding met de energetische wereld; ze is respectvol, zuiver en in haar aanpak komt ze vlot tot de kern. Ik ben dan ook blij en dankbaar dat ik bij haar terecht ben gekomen en zal in de toekomst, als er zich een nieuwe situatie voordoet waarin ik weer een energetische APK nodig heb, zeker weer contact zoeken. Een aanrader voor iedereen die zichzelf wat aandacht gunt!” – Mirjam

“Ik merk dat ik veel doelgerichter leef en dat ik ook de energie heb om op die manier te leven. Over het algemeen ervaar ik veel tevredenheid. Het is zo fijn om me zo nu en dan te beseffen dat ik gelukkig en tevreden ben. Veiligheid is mijn nieuwe passie, en dat doet veel met me. Ik voel me nu steeds veiliger, vooral financieel. Als ik terugkijk op mijn leven dan zie ik hoe onveilig ik me heb gevoelt en wat voor invloed dat had op mijn leven. Wat dat betreft ben ik blij met hoe ik het nu ervaar. Over het algemeen kan ik zeggen dat ik meer zin heb ik het leven dan vroeger. Communicatie blijft nog lastig, maar vandaag heb ik een communicatiedag. Al met al kan ik zeggen dat ik veel aan de sessie met jou heb gehad, dank daarvoor!” – Auke

Laat een reactie achter