Fysieke klachten

Een gezond en gelukkig leven

Het leven hoort plezierig te zijn. We wensen ons allemaal gezond en gelukkig. Maar helaas kennen we ook tijden van lijden. Vooral fysiek lijden confronteert ons met onze beperkingen. Wij zijn dan emotioneel en fysiek uit balans. Energetische therapie kan ons helpen om weer in balans te komen.

(Dit vervangt niet het consult bij je arts)

Stress

Als we een conflicterende situatie niet op een gezonde, ontspannen manier kunnen hanteren, kan er stress optreden. Een heel simpele uitleg van stress is dat een gezond deel onder druk komt te staan. Het conflict kan dan een ongezonde ontwikkeling in gang zetten. Stress kun je terugvinden op fysiek niveau.  Maar je vindt het ook op het niveau van emoties en gedachten. Stress heeft directe gevolgen voor ons fysieke gestel.

Fysieke klachten als laatste waarschuwingsstation

Als we fysieke klachten hebben, kunnen we die in drie stadia onderverdelen:

  • acute fysieke klachten: deze zijn plotseling ontstaan;
  • terugkerende fysieke klachten: klachten die al eerder in het systeem zijn geweest, kunnen met tussenpozen terugkomen;
  • chronische klachten: fysieke klachten die het systeem uit zijn gezonde balans halen. Daardoor is er nu een nieuw balans ontstaan. Deze is weliswaar hanteerbaar, maar niet gezond.

Fysieke klachten en energetische therapie

Energetische therapie kan bijdragen om fysieke klachten in beweging te brengen naar:

  • rust en ontspanning;
  • bij acute klachten: herstel en genezing;
  • in geval van terugkerende klachten: heling, herstel en genezing;
  • bij chronische klachten: rust, ontspanning, heling en het in beweging brengen naar een nieuwe balans;
  • het oplossen van blokkades in de familielijn, rond de geboorte, in de jeugd, uit vorige levens of andersoortige blokkades. Door kruisverbanden met het emotionele (gevoelens), mentale (overtuigingen) en spirituele (bewuste of onbewuste levensfilosofie) op te sporen kunnen blokkades opgeheven worden.

Veranderingen

Als je de bereidheid hebt om te veranderen en meer in lijn met je hogere zelf te leven, helpt dat het genezingsproces te versnellen. Dit gaat echter niet altijd gepaard met rozengeur en maneschijn. Na een energetische sessie kunnen sommige klachten tijdelijk verergeren. Op deze manier kunnen inzichten en transformaties plaatsvinden. Mocht je al je levenspad bewandelen, dan kan energetische therapie daarbij een fijne en flinke aanvulling en aanwinst zijn.

Aanmelden

Heb je last van fysieke klachten? Als het nodig is, ben je dan bereid om naar je eigen gedrag te kijken? En ben je dan bereid te veranderen om meer in lijn met je hogere zelf te leven? En wil je daarbij een energetische behandeling ter ondersteuning?

Meld je dan via onderstaand contactformulier aan. Heb je allereerst vragen, dan kun je dit contactformulier ook gebruiken.

Een consult duurt ca. 60 -75 min en kost € 60,-. Het intakegesprek kan langer duren. Wanneer je bij je zorgverzekering een aanvullend pakket hebt waarbij complementaire of alternatieve zorg wordt vergoed, ontvang je hiervoor factu(u)r(en) om deze in te kunnen dienen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar.

* Naam:
* E-mail:
* Woonplaats:
* Telefoonnummer:
* Uw onderwerp:
Vraag:
captcha
 

Je behandelaar

Je behandelaar is Esther Hoffmann, energetisch therapeut en coach.

Sinds haar geboorte heeft Esther last van huidproblemen. Sinds de peuterleeftijd heeft ze ook last van constitutioneel eczeem. Later kreeg ze ook last van andere overgevoeligheden en allergieën.

De huidaandoening bestaat sinds enkele generaties in haar familie met name onder de vrouwen. Hoewel ze zich bij dit gegeven neer kon leggen, kon ze de enorme eczeemaanvallen niet aanvaarden. De eczeemaanvallen confronteerden haar namelijk met lijden.

Aangezien externe hulpmiddelen geen oplossing boden, zocht ze naar innerlijke oplossingen. Dit betekende het begin van een persoonlijke verandering om stress te reduceren. Daarbij leerde ze om steeds meer in lijn te leven met haar hogere zelf. Dit had verbeterende effecten op zowel haar allergieën als haar overgevoeligheden.

Ondanks dat de eczeem niet volledig verdwenen is, is deze nu beter onder controle. Haar huid straalt weer. Ze kan met meer gemak en balans haar leven leven.