HSP

Eigen gevoelens als innerlijke leiding

Iedereen heeft en ervaart gevoelens. Gevoelens zijn je richtingaanwijzer in wat je wel wilt en wat je niet wilt in het leven. Maar als je eigen gevoelens in je jeugd niet zijn erkend, ontstaan er gevoelens van ontoereikendheid (‘ik ben niet goed genoeg’). Je hebt geleerd je aan te passen zoals men je het liefst wilt zien, waardoor je echte eigen gevoelens een onbekend terrein zijn geworden.

Als je je gevoelens niet goed durft te ervaren en uit te drukken, kun je gevoelens buiten jezelf gaan plaatsen. Je ervaart dan de gevoelens van andere mensen. Dat is handig, want op die manier kun je je goed aanpassen aan de wensen en emoties van anderen. Het gevolg is echter dat je niet je innerlijke leiding kunt ervaren omdat prikkels zoals geluiden en chaos zodanig je eigen gevoelens gaan overheersen waardoor je overprikkeld kunt raken.

Hooggevoeligheid

Mensen die hooggevoelig zijn, hebben een ander zenuwstelsel dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Dit betekent dat ze sneller reageren op prikkels en daardoor andere keuzes moeten maken. Door meer en meer keuzes uit liefde voor zichzelf te maken, kunnen ze eigen unieke zelf ontwikkelen en hun plek in de maatschappij, in de familie en onder vrienden en collega’s innemen. Want naast een beter begrip van de sociale en persoonlijke omstandigheden van hun omgeving, is hun hooggevoeligheid ook een kracht.

Energetische therapie en HSP

Energetische therapie kan een bijdrage leveren bij hooggevoeligheid:

  • helpen angsten en oude overlevingsmechanismen kwijt te raken om de eigen gevoelens onder ogen te zien;
  • toestemming geven en accepteren dat de eigen gevoelens ‘er mogen zijn’;
  • gevoelens en emoties die aanwezig zijn vanuit de observatorrol te ervaren;
  • ruimte geven aan gevoelens zodat ze kunnen blijven bewegen en stromen;
  • ontdekken waar gevoelens vandaan komen (terug gaan naar de wortel) en deze verwerken;
  • inzichten ontvangen en leren keuzes te maken die liefde voor het zelf inhouden;
  • door verwerking van emoties meer geaard zijn;
  • je eigen verantwoordelijkheid weer nemen, je innerlijke leiding volgen, positief zelfbeeld ontwikkelen;
  • …. en meer.

Aanmelden

Ervaar je problemen door je hooggevoeligheid? Ben je bereid om naar je eigen gedrag en je gevoelens te kijken en deze te veranderen om je meer fysiek en geaard te voelen? En wil je daarbij een energetische behandeling ter ondersteuning?

Meld je dan via onderstaand contactformulier aan. Heb je allereerst vragen, dan kun je dit contactformulier ook gebruiken.

Een consult duurt ca. 60 -75 min en kost € 60,-. Het intakegesprek kan langer duren. Wanneer je bij je zorgverzekering een aanvullend pakket hebt waarbij complementaire of alternatieve zorg wordt vergoed, ontvang je hiervoor een factuur om deze in te kunnen dienen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar.

* Naam:
* E-mail:
* Woonplaats:
* Telefoonnummer:
* Uw onderwerp:
Vraag:
captcha
 

Je behandelaar

Esther Hoffmann is gedragstherapeut en energetisch therapeut.

Zij is bekend met hooggevoeligheid. Ze heeft hierin een lange weg afgelegd door oude belemmerende patronen kwijt te raken en haar eigen gevoelens te erkennen en te accepteren. Vele energetische methoden hebben haar geholpen om bij de wortel van al die emoties te komen en ze te verwerken. Ondanks dat ze nu heel nauw in verbinding staat met haar eigen gevoelens, merkt ze dat de hooggevoeligheid blijft bestaan, maar dat dit niet meer tot overprikkeling leidt. Ze voelt zich diep geaard en kan nu haar gevoeligheid ten dienste stellen van haar werk. Ze begrijpt als geen ander waar een HSP – een hooggevoelig persoon – mee zit en waar hij of zij naar toe wilt ontwikkelen: naar een Happy Sensitive Person. Inmiddels heeft ze ook een cursus tot HSP coach gevolgd.